Fotoshoot met paarden

Mijn meest recente opdracht was het verzorgen van een fotoshoot met paarden op het strand. ’s Ochtends vroeg op het verlaten strand bij Nieuwvliet genoten de twee amazones en paarden van strand en zee, rust en de ruimte. Ik genoot van het licht van de opkomende zon en mocht de synergie tussen mens en paard vastleggen.

Voor mij was het mijn eerste fotoshoot met paarden. Ik heb er van genoten en de klant was ook zeer tevreden.

Bent u ook geïnteresseerd in een fotoshoot (met of zonder paard)? Neem dan contact om te vragen naar de mogelijkheden!

 

Van Kunstmarkt naar Europese markt!

Op 5 augustus stond ik, samen met mijn collega fotografen Annika van Balen en Anne Michielsen, op de jaarlijkse kunstmarkt in Middelburg. Deze wordt gehouden op het Abdijplein: een mooie omgeving en het weer werkte (zoals eigenlijk de gehele zomer) ook mee.

De kunstmarkt zelf werd goed bezocht, we kregen veel complimenten over ons werk, alleen het verkopen van ons werk wilde eerlijk gezegd niet echt vlotten.

In de loop van de middag stond er een man te kijken naar mijn foto’s en op mijn vraag of hij wellicht geïnteresseerd was kreeg ik een bevestigend antwoord. Hij overhandigde zijn visitekaartje, maakte de opmerking dat hij foto’s verkocht aan galerieën binnen heel Europa en vroeg of ik wat foto’s aan hem wilde mailen. Hij zou dan nog contact opnemen. Ik was hierna wel enigszins verbijsterd, maar uiteraard ook verheugd.

De man in kwestie bleek André de Goede te zijn, eigenaar van Goodman & Co. Zoals gevraagd heb ik hem wat foto’s verstuurd. Hierna hebben we een aantal malen contact  gehad en ik ben zeer verheugd (en trots) om te kunnen melden dat inmiddels een 10-tal van mijn foto’s in de collectie van Goodman & Co zijn opgenomen. Welke foto’s dit zijn kunt u terugvinden op mijn “eigen” pagina die ik heb gekregen. Klik hier om naar die pagina toe te gaan. Mocht u interesse hebben in de aanschaf van één (of meerdere) foto’s, dan kunt u met mij of met Goodman & Co contact opnemen.

Naast mijn foto’s is ook een selectie van de foto’s van mijn collega’s Annika en Anne zijn in de collectie opgenomen.

Kortom: het werd uiteindelijk een heel geslaagde kunstmarkt voor ons!

Moeders en Dochters: de 1e generatie

In iets meer dan een half jaar tijd heb ik nu de 1e generatie vrouwen gefotografeerd. Het zijn 33 prachtige portretten geworden. Hieronder een kort filmpje waarin jullie ze allemaal snel voorbij kunnen zien komen. En daaronder nog alle portretfoto’s en handen.

En de 2e generatie? Daar ben ik nu halverwege mee, het gaat dus gestaag verder!

 

Interview

De Nederlandse Fotobond (BNAFV) geeft 4 keer per jaar het blad “In Beeld ” uit. Voor het september nummer van 2018 ben ik geïnterviewd. In het artikel vertel ik wat mij drijft en aanspreekt in de fotografie. Uiteraard voelde ik me zeer vereerd dat ik ben geïnterviewd.

Hieronder het hele artikel.

 

Investeren

Hoewel mijn “oude” camera nog gewoon goed presteerde, vond ik het toch tijd voor een nieuwe camera, die foto’s van een nog betere kwaliteit maakt. Met de nadruk op kwaliteit! Want het is nog altijd de persoon achter de camera die de foto maakt en niet de camera. De verbetering zit hem dus vooral in technische aspecten, waar ik hier niet al te diep op in zal gaan.

Afijn: een paar dagen terug heb ik de nieuwe camera gekocht en ik moet bekennen dat ik me net een  klein kind voelde dat een kado in de speelgoedwinkel uit mocht kiezen.

Uiteraard heb ik eerst netjes de handleiding doorgelezen (echt waar!) en vervolgens ben ik gaan doen wat je met een camera moet doen: fotograferen!!! In het begin was het nog even wennen aan de bediening. Maar met de resultaten ben ik zeker tevreden.  Zie hieronder.

Te koop: foto’s op canvas

Nu in de uitverkoop: foto’s op canvas. Een kans voor u om een unieke foto bij u thuis aan de muur te kunnen hangen.

De prijzen staan bij de foto’s. Bij interesse: neem contact op via fotoongrafie@gmail.com of via het contactformulier op de website

Opmerking: op deze foto’s staat mijn logo. Uiteraard staat dit niet op de canvassen.

Update: de serie “Waves” is verkocht!

 

Moeders en dochters

Inmiddels heb ik besloten te beginnen met een “moeders en dochters” project. Dit (min of meer) op dezelfde manier als het “vaders en zonen” project. Vervolgens dacht ik dat het wel verstandig was om een bericht op Facebook te plaatsen. Zo’n vaart zou het niet lopen…dacht ik.

Inmiddels zijn we drie dagen verder en heb ik 130 aanmeldingen gekregen. Inmiddels heb ik bij mijn weten iedereen die mij gemaild heeft een mail verstuurd. Mocht je dit lezen en geen mail gehad hebben: mail alsnog even!

Tussen de aanmeldingen zitten een aantal families waarvan nog 5 generaties vrouwen in leven zijn! En ook een groot aantal met nog 4 generaties. Dat worden hele mooie series!

Er staat mij een mooie uitdaging te wachten om een en ander goed te laten verlopen. En ook om daarnaast nog tijd over te houden voor andere dingen.

Wordt zeer zeker vervolgd.

Nathan & Nathan en Heintje Davids

Met het begin van een nieuw jaar heb ik mijn project “Vaders en zonen” weer opgepakt. Dat houdt in weer beginnen met afspraken maken, foto’s bezorgen, maar vooral: foto’s maken! Uiteindelijk is dat waar het om draait en blijft dat ook het leukste om te doen. Het toeval wil dat de eerste twee (klein)zonen die ik dit jaar heb mogen fotograferen allebei Nathan heten.

De eerste Nathan is een drie-jarig vrolijk en enthousiast mannetje. En hoewel hij het gewend is om regelmatig door zijn vader gefotografeerd te worden (vader is net als ik lid van Foto Club De Draadontspanner) en hij dan niet erg stil wil zitten, vond hij dit blijkbaar toch wat spannender en gedroeg hij zich als een model….model.

De tweede Nathan is een 32 jarige…vrolijke en enthousiaste man! 😉 En vorig jaar vader geworden van een prachtige dochter. Uiteraard heb ik de trotse vader ook samen met zijn dochter op de foto gezet.

Inmiddels heb ik besloten toch met het project door te gaan (en mijn naam te veranderen in Hein Davids. 🙂 )

Dit betekent dat ik weer op zoek ben naar meer mannen die mee willen doen. Daarom wil ik vragen of jullie opa’s, vaders en zonen kennen die hier aan mee willen doen. Jullie kunnen dan de namen en mailadressen aan mij doorgeven of ze kunnen zelf contact opnemen via fotoongrafie@gmail.com. De series die compleet zijn, zijn te zien op de pagina Vaders en Zonen elders hier op mijn website.

Het is goed zo…

Vanavond bij een alleraardigste mijnheer Janssen geweest. De laatste generatie vaders-en-zonen die ik (voorlopig) ga fotograferen. Nog 11 foto’s te gaan. Ik heb dan in totaal van 21 families opa’s, vaders, zonen, kleinzonen en 2 achterkleinzonen gefotografeerd.

In het echt heb ik “omdat-ik-er-toch-was” en omdat het leuk was om te doen ook boers, zussen en (zelfs) een paar moeders gefotografeerd. En één hond.

Does this dog bite? It's not my dog!

Het was, sorry: is, leuk om te doen. Veel verhalen gehoord. En schijnbaar “gewone mensen” ontmoet die op hun eigen manier bijzonder waren. En er zijn een aantal mensen die me bij zijn gebleven. Eén daarvan is de oudste deelnemer die ik mocht fotograferen. Voor mijzelf één van de mooiste foto’s uit de serie.

Het vervolg? Op zoek naar iemand die voor mij 65 fotolijstjes formaat 30 * 20cm wil sponsoren. En op zoek naar een expositieruimte. Tips zijn welkom!

Bewaren