Vaders en Zonen

Dit project ben ik ooit begonnen om te leren hoe mensen te fotograferen. En om iets meer dan enkel een portret te maken – hoewel dat op zich ook al een uitdaging is – heb ik het “vaders en zonen” project bedacht.

Bij dit project heb ik portretten gemaakt van drie of vier generaties mannen uit één familie. Dus: opa – vader – zoon (en eventueel kleinzoon). Ik ben begonnen met het fotograferen van de oudste generatie: opa. Ik heb aan alle opa’s gevraagd om een foto van zijn vader op te zoeken. Die foto heb ik samen met opa gefotografeerd. Vervolgens heb ik de volgende generatie gefotografeerd , met op die foto de foto die ik van opa heb gemaakt. Dit zelfde heb ik herhaald bij de jongere generatie(s).

De eerste foto heb ik gemaakt in juli 2016, de laatste in maart 2019. In deze periode van ruim 2,5 jaar heb ik meer dan 20 families gefotografeerd. Dat zijn ruim 70 opa’s, vaders, zonen en (achter)kleinzonen.

Inmiddels zijn de foto’s van 20 families opgenomen in een boek. Dat boek is hier te koop.

In navolging van dit project ben ik een zelfde project begonnen met moeders en dochters.

Bewaren