Levensportretten

Wat is een levensportret?

Een levensportret is een portret dat weergeeft wie de geportretteerde is. Het is dan ook niet zomaar een portret, maar een serie van foto’s die een volledig beeld van de geportretteerde geven.

Een levensportret maak ik niet in de studio, maar bij de geportretteerde thuis of op een locatie naar voorkeur. Tot het levensportret behoren uiteraard portretfoto’s. Ook maak ik daarbij foto’s van de handen. Omdat handen zoveel kunnen weergeven. Omdat het de handen zijn die hebben gewerkt, hebben getroost, anderen hebben ondersteund en hebben liefgehad.

Ook maak ik foto’s van wat de geportretteerde boeit, wat haar/hem interesseert en daardoor bijzonder maakt. Dit kan een hobby of een sport zijn, maar het kan evengoed een huisdier of een bankje in het park zijn. Uiteraard hangt dit allemaal af van de geportretteerde en ik sta dan ook open voor suggesties.

In verband met privacy vindt u hier geen voorbeelden. Wel kunt u bij de foto’s van het moeders en dochters project een indruk krijgen. Klik hier om door te gaan naar die foto’s.

Voor wie is een levensportret bedoeld?

Een levensportret kan op elk moment in iemands leven gemaakt worden. Dit hoeft niet persé op het moment te zijn wanneer het definitieve afscheid dichtbij lijkt. Een levensportret kan ook gemaakt worden wanneer mensen nog in de kracht van hun leven staan. Want juist die perioden in het leven zijn mooi en vooral waardevol om vast te leggen in een blijvende tastbare herinnering.

Een levensportret kan gemaakt worden op verzoek van de te portretteren persoon zelf, maar ook op verzoek van naaste familieleden of vrienden.

Wat kost het maken van een levensportret en wat krijgt u daarvoor?

De kosten voor het maken van een levensportret zijn € 120 (incl. BTW). Hiervoor krijgt u 4 digitale bestanden in hoge resolutie.

In de prijs is begrepen een enkele reisafstand van 15 km te rekenen vanaf postcode 4371BH. Hierboven reken ik € 0,50 per kilometer.

 Mijn maximale reistijd enkele reis is 1 uur, eveneens te rekenen vanaf postcode 4371BH. Bedraagt de enkele reistijd meer dan één uur dan is echter overleg hierover mogelijk.

Foto afdrukken

Ook het afdrukken van de foto’s kunt u door mij laten verzorgen. Ik maak hierbij gebruik van een vakkundig lab. Hierbij heeft u de keuze uit mat of glanzend fotopapier.

10 x 15 cm of  10 x 10 cm   €   5,-
15 x 22,5 cm of   15 x 15 cm     €   7,50
20 x 30 cm of   20 x 20 cm   € 15,-
30 x 45 cm of 30 x 30 cm € 40,-
40 x 60 cm of  40 x 40 cm € 47,50

Prijzen zijn inclusief BTW

Naast het afdrukken op fotopapier zijn er nog andere mogelijkheden. Denk aan foto’s achter plexiglas of op dibond.  De prijs hiervoor is afhankelijk van het te gebruiken materiaal en de afmetingen. Een prijsopgave hiervoor verstrek ik op verzoek.