Portretten

Op verzoek maak ik Familieportretten en Levensportretten. Wat dit precies inhoudt en wat de kosten hiervan zijn kunt u hieronder lezen. Hebt u interesse of wellicht nog vragen, schroom dan niet om contact op te nemen.

Familieportretten

Net als bij de projecten “vaders en zonen” en “moeders en dochters” kan ik ook voor uw familie een dergelijk familieportret maken. Uiteraard kunnen dit ook moeders en zonen of vaders en dochters zijn.

De kosten voor een familieportret zijn € 75 per te fotograferen persoon. Hiervoor krijgt u:
– per persoon drie digitale bestanden in hoge resolutie te weten: de generatiefoto (kleur), een portretfoto (zwart-wit) en de handenfoto (zwart-wit).

– per te fotograferen persoon: een kleurenafdruk van de generatiefoto in formaat 30 * 20 cm.

– per persoon een collage (digitaal) van de generatie-, portret- en handenfoto.

– na het fotograferen van de laatste persoon: een collage van alle generatiefoto’s, de portretten en de handenfoto’s. Zie de voorbeelden op mijn website: https://fotoongrafie.nl/moeders-en-dochters/

In de prijs is begrepen een enkele reisafstand van 15 km te rekenen vanaf postcode 4371BH. Hierboven reken ik € 0,50 per kilometer.

Mijn maximale reistijd enkele reis is 1 uur, eveneens te rekenen vanaf postcode 4371BH. Bedraagt de enkele reistijd meer dan één uur dan is echter overleg hierover mogelijk.

Levensportretten

Wat is een levensportret?

Een levensportret is een portret dat weergeeft wie de geportretteerde is. Het is dan ook niet zomaar een portret, maar een serie van foto’s die een volledig beeld van de geportretteerde geven.

Een levensportret maak ik niet in de studio, maar bij de geportretteerde thuis of op een locatie naar voorkeur. Tot het levensportret behoren uiteraard portretfoto’s. Ook maak ik daarbij foto’s van de handen. Omdat handen zoveel kunnen weergeven. Omdat het de handen zijn die hebben gewerkt, hebben getroost, anderen hebben ondersteund en hebben liefgehad.

Ook maak ik foto’s van wat de geportretteerde boeit, wat haar/hem interesseert en daardoor bijzonder maakt. Dit kan een hobby of een sport zijn, maar het kan evengoed een huisdier of een bankje in het park zijn. Uiteraard hangt dit allemaal af van de geportretteerde en ik sta dan ook open voor suggesties.

In verband met privacy vindt u hier geen voorbeelden. Wel kunt u bij de foto’s van het moeders en dochters project een indruk krijgen. Klik hier om door te gaan naar die foto’s.

Voor wie is een levensportret bedoeld?

Een levensportret kan op elk moment in iemands leven gemaakt worden. Dit hoeft niet persé op het moment te zijn wanneer het definitieve afscheid dichtbij lijkt. Een levensportret kan ook gemaakt worden wanneer mensen nog in de kracht van hun leven staan. Want juist die perioden in het leven zijn mooi en vooral waardevol om vast te leggen in een blijvende tastbare herinnering.

Een levensportret kan gemaakt worden op verzoek van de te portretteren persoon zelf, maar ook op verzoek van naaste familieleden of vrienden.

Wat kost het maken van een levensportret en wat krijgt u daarvoor?

De kosten voor het maken van een levensportret zijn € 120 (incl. BTW). Hiervoor krijgt u 4 digitale bestanden in hoge resolutie.

In de prijs is begrepen een enkele reisafstand van 15 km te rekenen vanaf postcode 4371BH. Hierboven reken ik € 0,50 per kilometer.

Mijn maximale reistijd enkele reis is 1 uur, eveneens te rekenen vanaf postcode 4371BH. Bedraagt de enkele reistijd meer dan één uur dan is echter overleg hierover mogelijk.